Vánoční kapr
135 min.
Ingredience
- 1litrMléko polotučné
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř bílý
- 2kusyCitrony
- 1,5kilogramyKapr obecný
- 100mililitrůOlej olivový
- 2lžíceOlej stolní
- 2gramyBobkový list
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
864 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
54 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Vápník
485 mg
Postup přípravy
- 1Kapra očistíme, vykucháme a naporcujeme. Mléko nalijeme do větší mísy a postupně přidáváme bobkový list, sůl, pepř a šťávu z jednoho citrónu. Vezmeme naporcované ryby a namočíme je do laku, kde je necháme v chladu 2 hodiny odležet.
- 2Ryby vyndáme z laku, osušíme a na rozpáleném oleji z obou stran opečeme.
- 3Na talíři pokapeme olivovým olejem a šťávou z citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.