Vánoční koláče

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
26 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, mletých mandlí, změklého másla, cukru a soli vypracujeme tužší těsto.
  • 2
    Z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm a tvořítkem vykrajujeme větší kolečka. Urovnáme je na máslem vymazaný plech, potřeme rozšlehanými vejci a posypeme drobenkou.
  • 3
    Drobenku připravíme smícháním mouky, moučkového cukru, změklého másla a špetky skořice.
  • 4
    Koláčky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.