Vánoční mandlový marcipán

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jemně nastrouhané nebo pomleté oloupané mandle, dáme do menšího hrnce, přidáme 250 g moučkového cukru, 1.5 cl mandlového likéru a mícháme při mírné teplotě tak dlouho, až se ingredience spojí. Pak hmotu dáme na vál, posypeme ho 50 g moučkového cukru a marcipánovou hmotu dobře zpracujeme.
  • 2
    Vál při zpracování musí být stále trošku posypaný moučkovým cukrem.
  • 3
    Z marcipánu modelujeme různé tvary nebo si pomůžeme formičkami. Cukroví dáme na plech, který jsme tence vymazali máslem a sušíme ho v mírně teplé troubě - nepečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.