Vánoční mandlový marcipán
35 min.
Ingredience
- 300gramůCukr moučkový
- 250gramůMandle
- 1,5centilitryLikér mandlový - Amaretto
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Jemně nastrouhané nebo pomleté oloupané mandle, dáme do menšího hrnce, přidáme 250 g moučkového cukru, 1.5 cl mandlového likéru a mícháme při mírné teplotě tak dlouho, až se ingredience spojí. Pak hmotu dáme na vál, posypeme ho 50 g moučkového cukru a marcipánovou hmotu dobře zpracujeme.
- 2Vál při zpracování musí být stále trošku posypaný moučkovým cukrem.
- 3Z marcipánu modelujeme různé tvary nebo si pomůžeme formičkami. Cukroví dáme na plech, který jsme tence vymazali máslem a sušíme ho v mírně teplé troubě - nepečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.