Vánoční medové cukroví

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Semleté ořechy přidáme k mouce, kterou smícháme s kypřícím práškem, hřebíčkem a kůrou z 1 ks citrónu. Do hrníčku vysypeme cukr, přimícháme med a ve vodní lázni za stálého míchání zahříváme do té doby, až se suroviny spojí. Do vychladlého cukru s medem přimícháme směs s ořechy, vše spolu promícháme.
  • 2
    Vál posypeme trochou mouky, hmotu z mísy vysypeme na vál, rozválíme a kolečkovou formičkou nebo skleničkou vykrajujeme kolečka, která skládáme na máslem vymazaný plech, potřeme vejcem a vložíme do předehřáté trouby, kde je pečeme 15 minut.
  • 3
    Na pánvičku dáme Heru, na kostky nalámanou čokoládu a za stálého míchání čokoládu rozpustíme. Čokoládou polijeme cukroví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.