Vánoční perníčky

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
446 mg
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme třtinový cukr, sirup, máslo, sodu, hřebíček, nové koření, skořici a zázvor, vejce a 100 g mouky. Šlehačem třeme asi 2 minuty, potom do směsi přidáme zbytek mouky. Z tuhého těsta vytvoříme kouli, zabalíme ji a dáme do chladu. Můžeme zpracovat ihned nebo nechat v lednici i dva dny.
  • 2
    Polovinu těsta rozválíme na plát silný 3 mm, vykrajujeme různé tvary vhodné na perníčky. Přendáme je na plech dál od sebe.
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 12 minut. Necháme vychladnout. Stejně zpracujeme i zbytek těsta.
  • 4
    Z cukru, bílků a teplé vody vymícháme hladkou cukrovou polevu. Přendáme ji do kornoutku s úzkou špičkou a ozdobíme perníčky. Necháme dobře zaschnout a uložíme do uzavřené nádoby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.