Vánoční perníčky
70 min.
Ingredience
- Poleva
- 450gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 5lžicVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 75gramůSirup cukrový
- 60gramůCukr třtinový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 325gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSoda jedlá
- 0,25lžičkaZázvor mletý
- 0,25lžičkaNové koření mleté
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- 0,25lžičkaHřebíček mletý
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
446 mg
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme třtinový cukr, sirup, máslo, sodu, hřebíček, nové koření, skořici a zázvor, vejce a 100 g mouky. Šlehačem třeme asi 2 minuty, potom do směsi přidáme zbytek mouky. Z tuhého těsta vytvoříme kouli, zabalíme ji a dáme do chladu. Můžeme zpracovat ihned nebo nechat v lednici i dva dny.
- 2Polovinu těsta rozválíme na plát silný 3 mm, vykrajujeme různé tvary vhodné na perníčky. Přendáme je na plech dál od sebe.
- 3Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 12 minut. Necháme vychladnout. Stejně zpracujeme i zbytek těsta.
- 4Z cukru, bílků a teplé vody vymícháme hladkou cukrovou polevu. Přendáme ji do kornoutku s úzkou špičkou a ozdobíme perníčky. Necháme dobře zaschnout a uložíme do uzavřené nádoby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.