Vánoční polévka z kysaného zelí s klobásou

50 min.
Česká republika

Ingredience

      • 1,5litryHovězí vývar základní
      • 80gramůOlej rostlinný
      • 3kusyCibule
      • 1lžičkaPaprika mletá sladká
      • 2špetkyKmín drcený
      • 2,5lžíceMouka pšeničná hladká
      • 300mililitrůSmetana zakysaná 14%
      • 300gramůKlobása Dunajská
      • 3lžíceMáslo čerstvé
      • 350gramůZelí kysané
      • 4stroužkyČesnek
      • 200mililitrůVoda pitná
      • 2lžíceProtlak rajčatový
      • 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
    Počet porcí:
    5

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    662 kcal
    Bílkoviny
    24 g
    Tuky
    57 g
    Sacharidy
    16 g
    Vláknina
    1 g
    Cukr
    3 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Cibuli nakrájíme najemno, kysané zelí překrájíme, česnek utřeme se špetkou soli, klobásu nakrájíme na kolečka a osmažíme na pánvi na oleji .
    • 2
      V silnostěnném hrnci na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, poté vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zamícháme do ní obě papriky, kmín a postupně zašleháme vývar a necháme alespoň 20 minut provařit.
    • 3
      V jiném hrnci vaříme v nálevu s 200 ml vody zelí, až je měkké. Poté zelí vlijeme i s nálevem do jíšky, přidáme smetanu, česnek, zbylou sůl, klobásu a dobře promícháme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.