Vánoční polévka z kysaného zelí s klobásou
50 min.
Ingredience
- 1,5litryHovězí vývar základní
- 80gramůOlej rostlinný
- 3kusyCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2špetkyKmín drcený
- 2,5lžíceMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůSmetana zakysaná 14%
- 300gramůKlobása Dunajská
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 350gramůZelí kysané
- 4stroužkyČesnek
- 200mililitrůVoda pitná
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
57 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme najemno, kysané zelí překrájíme, česnek utřeme se špetkou soli, klobásu nakrájíme na kolečka a osmažíme na pánvi na oleji .
- 2V silnostěnném hrnci na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, poté vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zamícháme do ní obě papriky, kmín a postupně zašleháme vývar a necháme alespoň 20 minut provařit.
- 3V jiném hrnci vaříme v nálevu s 200 ml vody zelí, až je měkké. Poté zelí vlijeme i s nálevem do jíšky, přidáme smetanu, česnek, zbylou sůl, klobásu a dobře promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.