Vánoční stromeček z hvězdiček
60 min.
Ingredience
- Bílková poleva
- 140gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný bílek slepičí
- Křehké těsto na vánoční cukroví [32279]
- 140gramůCukr moučkový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,12špetkaSůl
- 0,5kusVaječný žloutek slepičí
- 75gramůMouka pšeničná hladká
- Na slepování
- 2lžíceMarmeláda rybízová
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
20 mg
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Křehké těsto na vánoční cukroví [32279]:
- 2Máslo necháme změknout, citronovou kůru nastrouháme. Na vál prosejeme mouku, moučkový cukr, do důlku nakrájíme máslo, přidáme rozmíchané žloutky, malou špetku soli, citronovou kůru. Všechny přísady vypracujeme do hladkého těsta.
- 3Těsto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky. Těsto je možné do chladničky uložit i na několik dní.
- 4Z těsta vyválíme placku, z ní vykrájíme hvězdičky takových velikostí, abychom z nich po upečení mohli slepit stromeček.
- 5Upečené hvězdičky ozdobíme bílkovou polevou, když poleva uschne, slepíme hvězdičky rybízovou marmeládou.
- 6Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.