Vánoční stromeček z hvězdiček

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
20 mg
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křehké těsto na vánoční cukroví [32279]:
  • 2
    Máslo necháme změknout, citronovou kůru nastrouháme. Na vál prosejeme mouku, moučkový cukr, do důlku nakrájíme máslo, přidáme rozmíchané žloutky, malou špetku soli, citronovou kůru. Všechny přísady vypracujeme do hladkého těsta.
  • 3
    Těsto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky. Těsto je možné do chladničky uložit i na několik dní.
  • 4
    Z těsta vyválíme placku, z ní vykrájíme hvězdičky takových velikostí, abychom z nich po upečení mohli slepit stromeček.
  • 5
    Upečené hvězdičky ozdobíme bílkovou polevou, když poleva uschne, slepíme hvězdičky rybízovou marmeládou.
  • 6
    Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.