Vánoční suchary
45 min.
Ingredience
- 50gramůMandle
- 20gramůCukr moučkový
- 500gramůMouka polohrubá
- 20gramůDroždí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Utřeme máslo se žloutkem a cukrem, přidáme mouku, kvásek, sekané loupané mandle, citrónovou kůru, mléko a vypracujeme těsto jako na vánočku.
- 2Necháme vykynout, rozdělíme na dvě poloviny ze kterých utvoříme dvě šišky, necháme kynout. Potřeme vodou a rozšlehaným bílkem. Pečeme ve středně teplé troubě. Druhý den nakrájíme na plátky, poklademe na plech a pečeme dorůžova.
- 3Teplé suchary obalíme ve vanilkovém cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.