Vánoční suchary

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Utřeme máslo se žloutkem a cukrem, přidáme mouku, kvásek, sekané loupané mandle, citrónovou kůru, mléko a vypracujeme těsto jako na vánočku.
  • 2
    Necháme vykynout, rozdělíme na dvě poloviny ze kterých utvoříme dvě šišky, necháme kynout. Potřeme vodou a rozšlehaným bílkem. Pečeme ve středně teplé troubě. Druhý den nakrájíme na plátky, poklademe na plech a pečeme dorůžova.
  • 3
    Teplé suchary obalíme ve vanilkovém cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.