Vařená bezinková šťáva
35 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyBezinky
- 2litryVoda pitná
- 20gramůKyselina citrónová
- 1kusVanilkový lusk
- 800gramůCukr krupice
- 2decilitryRum
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
6 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Bezinky dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat. Delší stopky odstřihneme.
- 2Ve větším hrnci přivedeme k varu 2 litry vody, vložíme bezinky, přimícháme kyselinu citrónovou a hrnec odstavíme z plotny. Zakryjeme poklicí a bezinky necháme 24 hodin luhovat.
- 3Vyluhované bezinky scedíme a šťávu zachytíme. Bezinky pomeleme na strojku na ovoce a získanou šťávu přidáme k zachycenému výluhu.
- 4Na 1 litr šťávy přidáme celý vanilkový lusk, 800 g cukru a vaříme asi 10 minut, jen do doby, až se cukr úplně rozpustí. Nakonec přimícháme rum.
- 5Horkou šťávu nalijeme přes trychtýř se sítkem do čistých lahví, dobře uzavřeme a odložíme na tmavé chladné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.