Vařená rýže se sýrem a cibulí
30 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 800mililitrůHovězí vývar základní
- 100gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCibule
- 30gramůSýr Gruyére
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
239 mg
Postup přípravy
- 1Rýži promyjeme pod tekoucí vodu a necháme okapat. V hrnci rozehřejeme 1/2 množství másla, přisypeme cibuli a necháme zpěnit. Přidáme rýži, promícháme, zalijeme 1/2 množství vývaru, vaříme a jakmile se vývar vsákne, přilijeme zbytek. Dovaříme, vývar by se měl celý vsáknout. Přimícháme zbytek másla a strouhaný gruyére.
- 2Podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.