Vařená treska se sýrovo-špenátovou omáčkou

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
5 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Vápník
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z tresky bez kostí a kůže omyjeme. V kastrólku přivedeme k varu vodu, vložíme do ní filety tresky, přidáme bobkový list, nové koření, omytou snítku petržele, tymiánu a citrónovou šťávu. Vodu přivedeme k varu a tresku pomalu vaříme doměkka přibližně 8-10 minut. Poté ji vyjmeme děrovanou naběračkou a po mírném vychladnutí ji vidličkou rozebereme, případné kosti odstraníme.
  • 2
    Připravíme si špenát a sýrovou omáčku: v kastrólku přivedeme vodu do varu. Dobře omyté listy špenátu ponoříme na 2-3 minuty do vroucí vody, pak je sítem vyjmeme, necháme odkapat a vychladlé špenátové listy pokrájíme na velmi drobné kousky. Drobné kousky ryby a špenátu zamícháme do teplé sýrové omáčky a podáváme.
  • 3
    Sýrová omáčka pro děti [61939]:
  • 4
    Tvrdý kvalitní sýr nastrouháme na jemném struhadle. V pánvičce s nepřilnavým dnem si rozehřejeme máslo, přidáme do něj lžíci hladké mouky a mícháme při mírnější teplotě 1-1.5 minuty. Jakmile se z mouky začne tvořit hustá kaše, opatrně přimícháme mléko a za stálého míchání pomalu vaříme asi 4-6 minut. Směs nám zhoustne a bude hladká. Poté do ní vmícháme nastrouhaný sýr. Jakmile se roztaví, omáčka je hotová.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.