Vařená treska se sýrovo-špenátovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- Sýrová omáčka pro děti [61939]
- 7,5gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 20gramůSýr Eidam cihla 30%
- 7,5gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Vařená treska
- 200gramůAljašská Treska filé LIDL
- 500mililitrůVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 2kusyNové koření celé
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžičkaCitrónová šťáva
- Vařený špenát
- 110gramůBaby špenát
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
5 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Vápník
39 g
Postup přípravy
- 1Filety z tresky bez kostí a kůže omyjeme. V kastrólku přivedeme k varu vodu, vložíme do ní filety tresky, přidáme bobkový list, nové koření, omytou snítku petržele, tymiánu a citrónovou šťávu. Vodu přivedeme k varu a tresku pomalu vaříme doměkka přibližně 8-10 minut. Poté ji vyjmeme děrovanou naběračkou a po mírném vychladnutí ji vidličkou rozebereme, případné kosti odstraníme.
- 2Připravíme si špenát a sýrovou omáčku: v kastrólku přivedeme vodu do varu. Dobře omyté listy špenátu ponoříme na 2-3 minuty do vroucí vody, pak je sítem vyjmeme, necháme odkapat a vychladlé špenátové listy pokrájíme na velmi drobné kousky. Drobné kousky ryby a špenátu zamícháme do teplé sýrové omáčky a podáváme.
- 3Sýrová omáčka pro děti [61939]:
- 4Tvrdý kvalitní sýr nastrouháme na jemném struhadle. V pánvičce s nepřilnavým dnem si rozehřejeme máslo, přidáme do něj lžíci hladké mouky a mícháme při mírnější teplotě 1-1.5 minuty. Jakmile se z mouky začne tvořit hustá kaše, opatrně přimícháme mléko a za stálého míchání pomalu vaříme asi 4-6 minut. Směs nám zhoustne a bude hladká. Poté do ní vmícháme nastrouhaný sýr. Jakmile se roztaví, omáčka je hotová.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.