Vařená vejce s kořeněnou náplní
22 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 800mililitrůVoda pitná
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkyVegeta
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 0,5kusKapie
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
3 g
Cukr
893 mg
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladit, oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Naloženou kapii nakrájíme na proužky.
- 2V míse utřeme změklé máslo se žloutky a solí, přimícháme vegetu, rajčatový protlak a ušleháme do pěny. Cukrářským sáčkem pěnou ozdobně vyplníme bílky, zdobíme plátky kapie.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.