Vařená zelná musaka
200 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyZelí kysané
- 1kilogramUzené maso vařené
- 150gramůSlanina vepřová
- 500gramůBrambory
- 3decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1175 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
108 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kysané krájené zelí (pokud je velmi kyselé, propláchneme vodou) rozdělíme na dvě poloviny. Brambory si oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kolečka.
- 2Do hrnce vložíme jednu polovinu kysaného zelí, pak poklademe omyté větší kusy uzeného masa s kostí a vše zakryjeme druhou polovinou zelí, na které poklademe tence nakrájené plátky slaniny.
- 3Přilijeme 1-3 dl vody a pod pokličkou vaříme téměř 3 hodiny.
- 4Zelnou musaku můžeme i upéct.
- 5Zapékací mísu si ale předtím vymažeme olejem nebo sádlem.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.