Vařená zelná musaka

200 min.
Evropa

Ingredience

    • 1,5kilogramyZelí kysané
    • 1kilogramUzené maso vařené
    • 150gramůSlanina vepřová
    • 500gramůBrambory
    • 3decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1175 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
108 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kysané krájené zelí (pokud je velmi kyselé, propláchneme vodou) rozdělíme na dvě poloviny. Brambory si oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Do hrnce vložíme jednu polovinu kysaného zelí, pak poklademe omyté větší kusy uzeného masa s kostí a vše zakryjeme druhou polovinou zelí, na které poklademe tence nakrájené plátky slaniny.
  • 3
    Přilijeme 1-3 dl vody a pod pokličkou vaříme téměř 3 hodiny.
  • 4
    Zelnou musaku můžeme i upéct.
  • 5
    Zapékací mísu si ale předtím vymažeme olejem nebo sádlem.
  • 6

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.