Vařené artyčoky s pikantní omáčkou
40 min.
Ingredience
- 400gramůArtyčoky
- 25mililitrůOmáčka sójová
- 60mililitrůOcet vinný
- 40mililitrůOlej slunečnicový
- 50gramůCukr moučkový
- 1stroužekČesnek
- 10gramůKoriandr čerstvý
- 20gramůChilli paprička
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 600mililitrůVoda pitná
- 20gramůHořčice Dijonská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky očistíme, odřízneme všechny dřevnaté části a oloupeme. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou a vaříme zvolna asi 20 minut. Artyčoky scedíme a udržujeme v teple.
- 2Do misky nalijeme sojovou omáčku, přilijeme ocet a přidáme cukr. Důkladně rozmícháme, až se cukr zcela rozpustí. Přidáme olej, hořčici, prolisovaný česnek, posekané lístky koriandru a posekanou chilli papričku. Dobře rozmícháme, přelijeme teplé artyčoky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.