Vařené artyčoky s pikantní omáčkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Artyčoky očistíme, odřízneme všechny dřevnaté části a oloupeme. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou a vaříme zvolna asi 20 minut. Artyčoky scedíme a udržujeme v teple.
  • 2
    Do misky nalijeme sojovou omáčku, přilijeme ocet a přidáme cukr. Důkladně rozmícháme, až se cukr zcela rozpustí. Přidáme olej, hořčici, prolisovaný česnek, posekané lístky koriandru a posekanou chilli papričku. Dobře rozmícháme, přelijeme teplé artyčoky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.