Vařené hovězí maso s křenovou omáčkou
90 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 1špetkaCukr krupice
- 600gramůHovězí maso přední
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceKřen
- 1špetkaSůl
- 0,25litrZakysaná smetana
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
28 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso omyjeme a dáme vařit do osolené horké vody.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z masa a necháme povařit. Do vzniklé omáčky přidáme smetanu a jemně nastrouhaný křen. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme a přisladíme podle chuti.
- 3Podáváme s knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.