Vařené hovězí s pikantní omáčkou
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 20gramůMáslo čerstvé
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1šálekVoda pitná
- 1špetkaCitronová kůra
- 600gramůHovězí maso vařené
- 1kusOkurky nakládané
- 2lžíceKečup
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
19 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na másle osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Poprášíme moukou, osmahneme, zalijeme smetanou a chvíli povaříme.
- 2Potom přilijeme vodu, přidáme na nudličky nakrájenou okurku, kečup, podle chuti sůl a citronovou kůru. Vše ještě krátce povaříme.
- 3Do omáčky vložíme na plátky nakrájené vařené maso a jen prohřejeme.
- 4Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.