Vařené kuřecí stehno s cukrovou kukuřicí
60 min.
Ingredience
- 250gramůGrilované kuřecí stehno
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceCeler - nať
- 1kusBobkový list
- 3kusyNové koření celé
- 400mililitrůVývar drůbeží
- 40gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 75gramůrýže basmati vařená
- Jíška
- 1,5lžičkyMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
13 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
359 mg
Cukr
377 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehno dobře omyjeme a vložíme do hrnce s vodou. Přidáme k němu omytou snítku petrželové natě, dva celerové listy, bobkový list, nové koření, drůbeží vývar bez soli a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu a maso budeme vařit pomalu 40-45 minut. Uvařené kuřecí stehno vytáhneme z vývaru a po mírném vychlazení zbavíme kůže, kostí a maso pokrájíme na velmi drobné kousky, které odložíme do misky.
- 2V pánvi s nepřilnavým dnem rozehřejeme máslo, do něj vmícháme hladkou mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku (smažíme jen 1 minutu). Přilejeme postupně asi 300ml vývaru z kuřecích stehen, jíšku vymícháme dohladka, přidáme scezenou konzervovanou kukuřici a pod poličkou ji povaříme přibližně 5-7 minut.
- 3Ke kouskům pokrájeného masa přidáme uvařenou rýži, podušenou kukuřici i s vývarem a vše promícháme. Menším dětem směs rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.