Vařené kysané zelí moravské
130 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3lžíceCukr krupice
- 2lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceSádlo škvařené
- 50gramůSlanina vepřová
- 500gramůZelí kysané
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Kysané zelí neproplachujeme, nakrájíme jej a dáme vařit. Přidáme sůl, kmín, cukr a dle možností i kůži ze slaniny.
- 2Když máme zelí poloměkké, uděláme si na nakrájené cibuli světlou jíšku a zelí jí zahustíme.
- 3Nebo můžeme zelí omastit zpěněnou cibulkou a zahustit zátřepkou ze smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 3. 11. 2015
Vařené kysané zelí moravské
K zelíčku jsem zvolila místo kůže normální slaninku, kterou jsem osmahla a byla to dobrota největší. Zelí to hodně obohatilo, takže recept jen doporučím a dávám pět hvězdiček.