Vařené kysané zelí moravské

130 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 3lžíceCukr krupice
    • 2lžíceSmetana 16% (pochoutková)
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 2lžíceSádlo škvařené
    • 50gramůSlanina vepřová
    • 500gramůZelí kysané
    • 1lžičkaSůl
    • 2lžičkyKmín celý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kysané zelí neproplachujeme, nakrájíme jej a dáme vařit. Přidáme sůl, kmín, cukr a dle možností i kůži ze slaniny.
  • 2
    Když máme zelí poloměkké, uděláme si na nakrájené cibuli světlou jíšku a zelí jí zahustíme.
  • 3
    Nebo můžeme zelí omastit zpěněnou cibulkou a zahustit zátřepkou ze smetany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 3. 11. 2015
Vařené kysané zelí moravské
K zelíčku jsem zvolila místo kůže normální slaninku, kterou jsem osmahla a byla to dobrota největší. Zelí to hodně obohatilo, takže recept jen doporučím a dávám pět hvězdiček.