Vařené preclíky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
724 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme se špetkou soli a s citronovou kůrou. V 50 ml vlažného mléka smíchaného s troškou cukru necháme vykynout droždí. Ve zbylém vlažném mléce rozmícháme žloutky a rozpuštěné máslo. Vlijeme spolu se vzešlým kváskem do mouky, vypracujeme tuhé těsto. Necháme je na teplém místě vykynout.
  • 2
    Z těsta tvarujeme dlouhé tenké válečky, formujeme je do tvaru preclíků. Necháme ještě chvíli kynout.
  • 3
    Do poloviny hlubší pánve nalijeme vodu a uvedeme ji do varu. Do vody vkládáme preclíky a když vyplavou na povrch, vyjmeme je na plech vyložený pečicím papírem.
  • 4
    Preclíky posypeme hrubozrnnou solí, případně mákem a zprudka je upečeme v horké troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.