Vařené preclíky
40 min.
Ingredience
- 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 200mililitrůMléko polotučné
- 30gramůDroždí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžíceSůl mořská
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
724 mg
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme se špetkou soli a s citronovou kůrou. V 50 ml vlažného mléka smíchaného s troškou cukru necháme vykynout droždí. Ve zbylém vlažném mléce rozmícháme žloutky a rozpuštěné máslo. Vlijeme spolu se vzešlým kváskem do mouky, vypracujeme tuhé těsto. Necháme je na teplém místě vykynout.
- 2Z těsta tvarujeme dlouhé tenké válečky, formujeme je do tvaru preclíků. Necháme ještě chvíli kynout.
- 3Do poloviny hlubší pánve nalijeme vodu a uvedeme ji do varu. Do vody vkládáme preclíky a když vyplavou na povrch, vyjmeme je na plech vyložený pečicím papírem.
- 4Preclíky posypeme hrubozrnnou solí, případně mákem a zprudka je upečeme v horké troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.