Vařené tvarohové kuličky s malinami
35 min.
Ingredience
- Na kuličky
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůTvaroh měkký
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůPšeničná krupice
- 1špetkaSůl
- 2litryVoda pitná
- Na maliny
- 500gramůMaliny
- 4lžíceCukr krupice
- 2lžíceMartell cognac
- Na strouhanku
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceCukr krupice
- 2špetkySkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
25 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
9 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Změklé máslo utřeme se žloutky a tvarohem. Vmícháme krupici a necháme pod utěrkou čtvrt hodiny odležet. Do hmoty vmícháme vyšlehanou pěnu z bílků. Z těsta tvarujeme kuličky a vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 10 minut.
- 2V mezičase v rendlíku v másle rozpustíme cukr, vmícháme strouhanku, necháme ji vsáknout máslo a osmažíme dozlatova. Na závěr přimícháme skořici.
- 3V jiném kastrole necháme s cukrem rozpustit mražené maliny a do horkých malin vmícháme koňak.
- 4Kuličky podáváme obalené ve strouhance a polité malinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.