Vařené vepřové na dvakrát
50 min.
Ingredience
- 300gramůVepřová kýta
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 125gramůBambusové výhonky
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibulka jarní
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžičkaFazolová omáčka s chilli
- 1lžičkaSherry brandy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
16 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vcelku vložíme vepřovou kýtu do tlakového hrnce s vařící vodou, zakryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Z povrchu sebereme pěnu, zmírníme plamen, zakryjeme a vaříme 20 minut. Sundáme pokličku a necháme maso 120 minut maso chladnout. Poté maso vyjmeme a necháme okapat. Zbavíme tučných částí a pokrájíme na malé plátky.
- 2Pokrájíme papriky i bambusové výhonky na stejné kusy jako maso.
- 3Rozehřejeme olej ve woku a osmahneme na něm papriky, bambusové výhonky a pokrájenou jarní cibulku. Přidáme vepřové maso, cukr, sůl, fazolovou omáčku s chilli, sójovou omáčku, sherry a vše promícháme a povaříme 1 minutu.
- 4Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.