Vařené vepřové v mléce
125 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová kýta
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 75gramůSlanina vepřová
- 1,2litryMléko polotučné
- 2kusyBobkový list
- 2lžíceMajoránka
- 2lžíceTymián čerstvý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
53 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z masa odstraníme tučné kusy, zmáčkneme ho a převážeme po délce provázkem. Rozehřejeme ve velké pánvi máslo a olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, česnek a slaninu. Vložíme do pánve vepřové maso a osmahneme po obou stranách do hněda.
- 2Přilijeme mléko, přidáme bobkové listy, majoránku, rozdrcený zelený pepř a tymián a vaříme 90 minut, dokud není maso měkké. Nesmí se vypařit tekutina, pokud mizí, přilijeme 1 dl mléka a pokračujeme ve vaření. Zbylá tekutina má podobu husté smetanové omáčky.
- 3Vepřové maso vyndáme z pánve, pokrájíme na plátky a rozdělíme na talíře.
- 4Přelijeme omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.