Vařený chřest s grilovaným Parmezánem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
7 mg
Cukr
199 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Škrabkou na zeleninu nebo ostrým nožem oloupeme chřest, dřevnaté spodky odřízneme.
  • 2
    V mělkém kastrolu nebo v pánvi přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme chřest a cca 5 minut vaříme do poloměkka.
  • 3
    Mezitím nastrouháme lístečky Parmezánu, dáme je do zapékací misky a vložíme pod gril, aby se sýr roztekl a vytvořil krustu.
  • 4
    Chřest vyjmeme z vody, necháme okapat, upravíme na talířky a polijeme rozpuštěným máslem.
  • 5
    Chřest pokryjeme rozpečeným sýrem a zakapeme trochou citrónové šťávy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.