Vařený chřest s grilovaným Parmezánem
25 min.
Ingredience
- 400gramůChřest
- 80gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 0,5litrVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
7 mg
Cukr
199 mg
Postup přípravy
- 1Škrabkou na zeleninu nebo ostrým nožem oloupeme chřest, dřevnaté spodky odřízneme.
- 2V mělkém kastrolu nebo v pánvi přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme chřest a cca 5 minut vaříme do poloměkka.
- 3Mezitím nastrouháme lístečky Parmezánu, dáme je do zapékací misky a vložíme pod gril, aby se sýr roztekl a vytvořil krustu.
- 4Chřest vyjmeme z vody, necháme okapat, upravíme na talířky a polijeme rozpuštěným máslem.
- 5Chřest pokryjeme rozpečeným sýrem a zakapeme trochou citrónové šťávy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.