Vařený chřest s majonézou
30 min.
Ingredience
- 600gramůChřest bílý
- 80gramůMajonéza
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCukr krupice
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěný chřest svážeme, vložíme do vařící osolené a mírně oslazené vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme jej a po okapání osušíme v utěrce. Svazečky rozvážeme a chřest necháme vychladnout.
- 2Připravený chřest upravíme na talířky a přelijeme majonézou smíchanou s citronovou šťávou, cukrem a solí.
- 3Podáváme jako studený předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.