Vařený chřest se sýrem pecorino a slaninou pancetta
10 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 500gramůChřest bílý
- 150gramůPancetta
- 150gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 6lžicMajonéza
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
37 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Chřest očistíme, odkrojíme silné konce, slaninu pancetta nakrájíme na tenké plátky (cca 8 ks), sýr pecorino nastrouháme nahrubo.
- 2Chřest vložíme do vařící osolené vody a vaříme 4 minuty, až je měkký, ale zároveň i křupavý. Uvařený chřest vyjmeme, propláchneme studenou vodou, po vychladnutí ho zlehka osušíme.
- 3Do misky vlijeme citronovou šťávu a za stálého šlehání postupně přidáváme olej a majonézu, až dresink zhoustne. Osolíme, okořeníme pepřem, promícháme a naléváme na porce chřestu, obloženého plátky slaniny. Porce posypeme nastrouhaným sýrem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.