Vařený květák s kečupem a sýrem
30 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1kusKvěták
- 1lžičkaSůl
- 80gramůKečup
- 80gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
22 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý květák vložíme do hrnce s horkou osolenou vodou a vaříme bez pokličky.
- 2Sýr nastrouháme a na pánvi rozpustíme máslo.
- 3Měkký květák vyjmeme, dáme na talíř, polijeme rozpuštěným máslem, posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme kečupem.
- 4Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 20. 10. 2015
Vařený květák s kečupem a sýrem
Vařený květák s kečupem a sýrem je lehoučkou variantou oběda nebo večeře. A i když ho zakápnete máslem a kečupem je vážně skvělý. Jsou k němu dobré vařené brambory, které jídlu dodají šmrnc. Květáček jsem vám nafotila bez brambor, aby mezi nimi moc nezanikl a doporučuji tento recept zkusit. Je to mňamka.