Vařený květák se sýrovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 600gramůKvěták
- 50gramůMáslo čerstvé
- 70gramůSýr Eidam cihla 40%
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1šálekVývar zeleninový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
28 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozebereme na růžičky. V kastrole připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zředíme ji vývarem, přilijeme smetanu, rozšleháme a chvíli povaříme. Omáčku ochutíme citronovou šťávou a odstavíme z plotny. Do částečně vychladlé omáčky vmícháme žloutky a nastrouhaný sýr. Znovu krátce prohřejeme. Kvaták upravíme na talíře a přelijeme sýrovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 20. 10. 2015
Vařený květák se sýrovou omáčkou
Vařený květák se sýrovou omáčkou si určitě připravte. Je to zajímavá kombinace zeleniny, která vás ohromí. Je to velice chutné jídlo. Mohu ho jen doporučit.
Anonymní uživatel
út 20. 10. 2015
Vařený květák se sýrovou omáčkou
Vařený květák se sýrovou omáčkou si určitě připravte. Je to zajímavá kombinace zeleniny, která vás ohromí. Je to velice chutné jídlo. Mohu ho jen doporučit.