Vařený květák se sýrovou omáčkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
28 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozebereme na růžičky. V kastrole připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zředíme ji vývarem, přilijeme smetanu, rozšleháme a chvíli povaříme. Omáčku ochutíme citronovou šťávou a odstavíme z plotny. Do částečně vychladlé omáčky vmícháme žloutky a nastrouhaný sýr. Znovu krátce prohřejeme. Kvaták upravíme na talíře a přelijeme sýrovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 20. 10. 2015
Vařený květák se sýrovou omáčkou
Vařený květák se sýrovou omáčkou si určitě připravte. Je to zajímavá kombinace zeleniny, která vás ohromí. Je to velice chutné jídlo. Mohu ho jen doporučit.
Anonymní uživatel
út 20. 10. 2015
Vařený květák se sýrovou omáčkou
Vařený květák se sýrovou omáčkou si určitě připravte. Je to zajímavá kombinace zeleniny, která vás ohromí. Je to velice chutné jídlo. Mohu ho jen doporučit.