Vařený losos s dušeným špenátem
35 min.
Ingredience
- 4kusyPepř bílý
- 4kusyNové koření celé
- 2kusyBobkový list
- 350mililitrůVoda pitná
- 350mililitrůVíno bílé
- 4špetkySůl
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 5lžicMáslo čerstvé
- 800gramůLosos obecný
- 0,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
29 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Lososa vykostíme a očistíme. Špenátové listy opláchneme a necháme okapat
- 2V kastrole pět minut vaříme vodu s kořením a dvěma špetkami soli, na závěr vlijeme víno, přidáme vykostěného lososa a vaříme na mírném plameni, až ryba změkne. Poté ji vyjmeme a držíme na teple.
- 3V mezičase si připravíme špenát. Listy vložíme do pánve, osolíme dvěma špetkami soli, vložíme máslo a mícháme na malém plameni asi pět minut. Na závěr zakapeme citronovou šťávou.
- 4Porce lososa rozdělíme na talíře, obložíme špenátem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.