Včeličky
40 min.
Ingredience
- Na zdobení
- 8lžicPomerančová šťáva
- 50gramůČokoláda mléčná
- 50gramůFondán
- 0,25lžičkaPotravinářská barva
- 70gramůCukr moučkový
- Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]
- 70gramůCukr krupice
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůTvaroh tučný
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 70gramůCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
335 mg
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Moučkový cukr utřeme s pomerančovou šťávou na hustou polevu. Přidáme kapku žlutého potravinářského barviva a promícháme. Do polevy namáčíme kouličky předem připravené ze základního těsta. Necháme oschnout.
- 2Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni. Pomocí zdobítka nebo párátka namalujeme rozpuštěnou čokoládou na kouličky obličej včelek a proužky na jejich těle.
- 3Fondán rozválíme a vykrájíme z něj včelí křidélka. Zbylou polevou je přilepíme na strany kouliček.
- 4Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
- 5Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
- 6Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
- 7Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
- 8Do každé kouličky potom zapíchneme špejli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.