Vdolečky s kaviárem
160 min.
Ingredience
- 30gramůKaviár
- 350mililitrůMléko plnotučné
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůDroždí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pohanková
- 50gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
18 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
408 mg
Cukr
640 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme droždí s 2 dl vlažného mléka, vmícháme 1 lžíci pohankové mouky a vše dobře promícháme. Necháme asi 2 hodiny stát na teplém místě.
- 2Vmícháme do těsta zbytek prosáté pohankové mouky, žloutky, zbývajicí mléko a 4 lžíce smetany. Směs osolíme a vařečkou vymícháme těsto. Nakonec opatrně přimícháme sníh z našlehaných bílků a necháme těsto dalších 30 minut kynout.
- 3Vymažeme pekáč rozměklým máslem a stejnoměrně do něj rozetřeme těsto z pohankové mouky v tloušťce přibližně 3 mm. V troubě
- 4předehřáté na 180°C pečeme asi 10 minut. Vytáhneme pekáč z trouby a z upečeného těsta kulatou formičkou s ozubenymi okraji vykrájíme kolečka o průměru asi 4 cm.
- 5Omyjeme pažitku a pokrájíme. Smícháme ji se zbývající smetanou a trochou scezené citronové šťávy. Před podáváním upečená kolečka ohřejeme v troubě, navršíme na ně připravenou směs a ozdobíme
- 6kaviárem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.