Vdolečky z podmáslí

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 4lžíceMáslo čerstvé
    • 1špetkaSůl
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 175mililitrůMléko - podmáslí
    • 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžíceTuk
    • 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
30 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Vápník
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si plech, který vymažeme tukem. Troubu si předehřejeme na 220 °C.
  • 2
    Máslo nakrájíme na malé kostky. V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme máslo a utvoříme žmolenku. Postupně přiléváme podmáslí, až vznikne jemné těsto. Z těsta vyválíme plát asi jeden centimetr silný. Vykrájíme placičky, klademe na plech a potřeme mlékem. Pečeme, až placičky zezlátnou, asi patnáct minut. Placičky podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.