Vdolečky z podmáslí
40 min.
Ingredience
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 175mililitrůMléko - podmáslí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceTuk
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
30 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Vápník
6 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si plech, který vymažeme tukem. Troubu si předehřejeme na 220 °C.
- 2Máslo nakrájíme na malé kostky. V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme máslo a utvoříme žmolenku. Postupně přiléváme podmáslí, až vznikne jemné těsto. Z těsta vyválíme plát asi jeden centimetr silný. Vykrájíme placičky, klademe na plech a potřeme mlékem. Pečeme, až placičky zezlátnou, asi patnáct minut. Placičky podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.