Vdolky s mákem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V části vlažného mléka rozmícháme droždí s cukrem, přidáme trochu hladké mouky a promícháme. Na teplém místě necháme vykynout kvásek. Do zbylé mouky přidáme 1 vejce, vlažné mléko, rozpuštěné máslo, sůl a vykynutý kvásek. Vše promícháme a vypracujeme těsto.
  • 2
    Z vykynutého těsta tvarujeme na pomoučeném válu malé bochánky a necháme je znovu vykynout. Potom je urovnáme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mletým mákem smíchaným se solí.
  • 3
    Vdolky pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.