Vdolky s povidly

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1320 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
81 g
Sacharidy
129 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosijeme mouku a uděláme uprostřed důlek.
  • 2
    Smícháme 4 polévkové lžíce s droždím a 2 lžičkami cukru. Vlijeme do důlku. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Přidáme zbylé mléko a cukr, máslo a rozšlehané žloutky v mléce. Osolíme a vypracujeme řidší těsto.
  • 4
    Ušleháme z bílků sníh a vmícháme do těsta. Přikryjeme mísu utěrkou a necháme těsto vykynout.
  • 5
    Na lívanečník vlijeme do každého otvoru lžíci oleje.
  • 6
    Vlijeme těsto a vdolky smažíme dozlatova po obou stranách. Na ubrousku necháme okapat.
  • 7
    Hotové vdolky potřeme povidly.
  • 8
    Teplé posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.