Vdolky s povidly
35 min.
Ingredience
- 50gramůCukr krupice
- 500gramůMouka polohrubá
- 20gramůDroždí
- 0,5lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceCukr moučkový
- 100gramůPovidla švestková
- 250mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1320 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
81 g
Sacharidy
129 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosijeme mouku a uděláme uprostřed důlek.
- 2Smícháme 4 polévkové lžíce s droždím a 2 lžičkami cukru. Vlijeme do důlku. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek.
- 3Přidáme zbylé mléko a cukr, máslo a rozšlehané žloutky v mléce. Osolíme a vypracujeme řidší těsto.
- 4Ušleháme z bílků sníh a vmícháme do těsta. Přikryjeme mísu utěrkou a necháme těsto vykynout.
- 5Na lívanečník vlijeme do každého otvoru lžíci oleje.
- 6Vlijeme těsto a vdolky smažíme dozlatova po obou stranách. Na ubrousku necháme okapat.
- 7Hotové vdolky potřeme povidly.
- 8Teplé posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.