Vdolky s vodou z pomerančových květů a citronovou kůrou
25 min.
Ingredience
- 15gramůDroždí
- 1lžičkaVoda z pomerančových květů
- 1špetkaSůl
- 500gramůMouka polohrubá
- 100gramůCukr moučkový
- 1kusCitrony
- 2litryOlej stolní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2015 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
201 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Droždí v míse smícháme s trouchou teplé vody a osolíme. Přisypeme mouku, lžičku nastrouhané citronové kůry a vodu z pomerančových květů. Asi 10 minut opatrně hněteme, dokud nevznikne vláčné těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme 2-3hodiny kynout na teplém místě.
- 2Vytvarujeme vdolky a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Poté necháme okapat, případně rozkrájíme, posypeme moučkovým cukrem a ihned ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.