Vdolky s vodou z pomerančových květů a citronovou kůrou

25 min.
Francie

Ingredience

    • 15gramůDroždí
    • 1lžičkaVoda z pomerančových květů
    • 1špetkaSůl
    • 500gramůMouka polohrubá
    • 100gramůCukr moučkový
    • 1kusCitrony
    • 2litryOlej stolní
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2015 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
201 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí v míse smícháme s trouchou teplé vody a osolíme. Přisypeme mouku, lžičku nastrouhané citronové kůry a vodu z pomerančových květů. Asi 10 minut opatrně hněteme, dokud nevznikne vláčné těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme 2-3hodiny kynout na teplém místě.
  • 2
    Vytvarujeme vdolky a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Poté necháme okapat, případně rozkrájíme, posypeme moučkovým cukrem a ihned ještě teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.