Vdolky z Bavorska

70 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
23 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse dobře utřeme máslo se solí, žloutky, vejcem, citronovou kůrou a cukrem. Potom přilijeme vykynutý kvásek, vlažné mléko a prosátou mouku. Vypracujeme těsto a necháme ho vykynout. Vyválíme ho tak, aby bylo 1,5 cm silné, a formičkou z něj vykrajujeme vdolečky, které necháme ještě chvilku vykynout.
  • 2
    Než dáme vdolky smažit, do každého z nich uděláme důlek. Smažíme je v rozpáleném másle nebo oleji. Ze začátku smažíme přiklopené pokličkou, pak pokličku odklopíme a obrátíme je. Při podávání dáme do důlků dobrou marmeládu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.