Vdolky z Bavorska
70 min.
Ingredience
- 5dekagramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2dekagramyDroždí
- 40dekagramůMouka polohrubá
- 10dekagramůMarmeláda rybízová
- 1kusVejce slepičí
- 10dekagramůMáslo čerstvé
- 0,25litrMléko polotučné
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
23 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V míse dobře utřeme máslo se solí, žloutky, vejcem, citronovou kůrou a cukrem. Potom přilijeme vykynutý kvásek, vlažné mléko a prosátou mouku. Vypracujeme těsto a necháme ho vykynout. Vyválíme ho tak, aby bylo 1,5 cm silné, a formičkou z něj vykrajujeme vdolečky, které necháme ještě chvilku vykynout.
- 2Než dáme vdolky smažit, do každého z nich uděláme důlek. Smažíme je v rozpáleném másle nebo oleji. Ze začátku smažíme přiklopené pokličkou, pak pokličku odklopíme a obrátíme je. Při podávání dáme do důlků dobrou marmeládu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.