Vdolky z pšeničného těsta z domácí pekárny

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme mléko, přidáme 60 gramů změklého másla a vejce. Přisypeme smíchané oba druhy mouky. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu dáme med.
  • 2
    Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 3
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání těsto zkontrolujeme a pokud je příliš husté, přilijeme mléko. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.
  • 4
    Pracovní plochu posypeme moukou a těsto rozdělíme na 18 stejně velkých dílů. Vytvarujeme z nich vdolky, přeneseme je na vymazaný pečicí plech a necháme je chvíli pod čistou utěrkou kynout.
  • 5
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů a vdolky v ní pečeme přibližně 25 až 30 minut, dokud nemají zlatavou barvu.
  • 6
    Upečené vdolky ještě teplé potřeme ze všech stran rozehřátým máslem. Podáváme potřemé džeme nebo medem, případně posypané nastrouhaným tvrdým tvarohem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 4. 2. 2017
Vdolky z pšeničného těsta z domácí pekárny
Moc dobrý recept. Musela jsem přidat trošku hladké mouky, těsto by se hodně lepilo na ruce, ale jinak jsem opravdu spokojená. Vdolky jsou slazené jen tou lžičkou medu a pak tím, čím je potřete. Já jsem potírala domácími švestkovými povidly a sypala tvarohem. Bochánky jsou na povrchu hezky křupavé a uvnitř jako mech, jemné a nadýchané. Určitě jsem nepekla naposledy 🙂