Vdolky ze sójového těsta z domácí pekárny

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme mléko, přidáme 60ml olivového oleje a přisypeme smíchané oba druhy mouky. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu dáme med.
  • 2
    Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 3
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání těsto zkontrolujeme a pokud je příliš husté, přilijeme mléko. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.
  • 4
    Pracovní plochu posypeme moukou a těsto rozdělíme na 18 stejně velkých dílů. Vytvarujeme z nich vdolky, přendáme je na vymazaný plech a necháme pod čistou utěrkou chvíli kynout. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 25 až 30 minut, dokud nemají zlatavou barvu.
  • 5
    Ihned po upečení je potřeme ze všech stran rozehřátým olivovým olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.