Veganská rýže s dýní
25 min.
Ingredience
- 2lžičkyOlej slunečnicový
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1kusDýně
- 2lžičkyOmáčka sójová
- 2lžičkyCukr třtinový
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 4kusyCibule lahůdková
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 200gramůRýže jasmínová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
5 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
10 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme podle návodu.
- 2Na oleji osmažíme utřený česnek se zázvorem a asi po minutě přidáme dýni (oloupanou, nakrájenou na kostičky), sójovou omáčku, cukr a vývar. Dusíme 10 minut.
- 3Slijeme všechnu tekutinu, přidáme fazolky a 3 minuty vaříme, dokud dýně a fazolky nezměknou. Vmícháme nasekané jarní cibulky a ještě minutu povaříme.
- 4Rýži rozdělíme do mističek, přidáme dýňovou směs a podáváme posypané koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.