Vegetariánské chilli
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyCuketa
- 1kusPaprika zelená
- 50gramůSýr Čedar
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaKmín drcený
- 800gramůRajčata
- 300gramůKukuřice mražená
- 3lžičkyChilli koření mleté
- 1lžičkaSůl
- 400gramůFazole červené sterilované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
8 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
11 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nasekáme, cukety omyjeme a nakrájíme na kostičky. Papriku omyjeme, vyjmeme semínka a nasekáme ji na drobno. Fazole dáme do cedníku a propláchneme. Sýr nastrouháme na hrubo.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, vložíme cibuli, papriku a 5 minut smažíme doměkka. Přidáme chilli, kmín, sůl a ještě minutu podusíme.
- 3Přidáme cuketu, rajčata i se šťávou a mraženou kukuřici, vše přivedeme k varu. Snížíme teplotu, hrnec částečně zakryjeme a vaříme 12 minut mírným varem za občasného promíchání. Pak přidáme fazole a ještě 3 minuty prohříváme.
- 4Směs dáme na čtyři talíře, každou porci posypeme sýrem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.