Vegetariánské kari
60 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory rané
- 250gramůDýně Hokkaidó
- 250gramůLilek
- 2lžičkyKurkuma
- 5kusůChilli paprička zelená
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 200gramůKokos strouhaný
- 1kusCibule
- 10kusůKari listy
- 150mililitrůJogurt bílý
- 250gramůMrkev kořen
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, brambory i dýni oloupeme a spolu s lilkem nakrájíme na kostky velikosti sousta. Zeleninu zalijeme 500 ml vody a vaříme 25 minut doměkka spolu se solí a kurkumou.
- 2Jednu chilli papričku necháme vcelku, ostatní nasekáme na jemno.
- 3Cibuli nakrájíme na jemno.
- 4Do mixéru dáme čtyři nakrájené chilli papričky, kmín, koriandr, polovinu kokosu, cibuli a rozmixujeme na pastu.
- 5K měkké zelenině (vodu neslíváme) přidáme připravenou pastu, kari listy a zbylou chilli papričku a 5 minut povaříme.
- 6Nakonec vmícháme jogurt a ještě minutu povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.