Vegetariánský arašídový vývar
55 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžíceZázvor mletý
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1,5lžičkySůl mořská
- 1kusBrambory sladké (Batáty)
- 1kusPaprika červená
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůMáslo arašídové
- 400gramůFazole bílé sterilované
- 2lžíceOlej kokosový
- 100mililitrůMléko kokosové
- 1lžičkaLimetková šťáva
- 1lžičkaArašídy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
24 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibule nakrájíme na jemno a smažíme je 5-7 minut na oleji. Vmícháme utřený česnek a zázvor a ještě 2 minuty povaříme.
- 2Přidáme i kajenský pepř, koriandr a sůl. Po dvou minutách přidáme i oloupanou a na kostičky nakrájenou bramboru, na kostičky nakrájenou papriku, vývar, arašídové máslo, rajčata, fazole a kokosové mléko. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 20-30 minut.
- 3Když už jsou brambory měkké, dochutíme limetkovou šťávou.
- 4Podáváme posypané nahrubo nasekanými arašídy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.