Vejce pečená se smetanou a sýrem
35 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 6lžicSmetana 12% (konzumní)
- 4kusyVejce slepičí
- 40gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
1 g
Cukr
447 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a vysypeme polovinou nastrouhaného sýra. Na sýr rozklepneme vejce vedle sebe jako volská oka, osolíme, polijeme smetanou, posypeme zbylým sýrem a pokapeme zbylým rozpuštěným máslem.
- 2Pokrm pečeme 10 - 15 minut ve středně vyhřáté troubě. Žloutky by měly zůstat polotuhé.
- 3Podáváme s čerstvým chlebem a zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.