Vejce plněná křenovou pěnou
32 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 100gramůSýr Lučina - termizovaný
- 4lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceKřen
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
120 mg
Cukr
674 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo (asi 12 minut), oloupeme a podélně rozpůlíme.
- 2Žloutky vyjmeme a v misce smícháme s lučinou, zakysanou smetanou a nastrouhaným křenem. Podle chuti osolíme a ušleháme na hladký krém.
- 3Poloviny bílků urovnáme na plochou mísu a ozdobně je naplníme připravenou pěnou.
- 4Podáváme jako studený předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.