Vejce plněná zeleninou a uzenou treskou
40 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4gramySůl
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1kusCibule
- 20gramůŘeřicha
- 200gramůMakrela uzená
- 40mililitrůMajonéza
- 20mililitrůZakysaná smetana
- 60mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
415 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme. Mezitím namočíme housku nakrájenou na kostičky do mléka, počkáme až se nasákne a přidáme žloutky, vyjmuté z rozkrojených vajec. Na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, po vychladnutí přidáme do mísy k ostatním surovinám. Uzenou makrelu nakrájíme na kousky, vhodíme do mísy a všechno umixujeme ručním mixérem do hladka. Osolíme, přidáme špetku papriky a promícháme. Vzniklou pomazánkou naplníme půlky vajec a rozdělíme na jednotlivé porce na talíře. Majonézu smícháme s trochou zakysané smetany a každou porci zalijeme. Ozdobíme snítkou řeřichy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.