Vejce s mrkví
30 min.
Ingredience
- 1kusBujón houbový
- 8kusůVejce slepičí
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
- 3lžíceMáslo pomazánkové
- 2špetkySůl
- 3špetkyPepř bílý
- 2lžíceHellmann's Majonéza originál
- 1lžíceKopr čerstvý
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyCeler - nať
- 1,1litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
902 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu vodu, ponoříme do ní čerstvá vejce a vaříme je 9-10 minut natvrdo. Uvařená vejce zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a rozpůlíme. Poloviny bílků poklademe na mísu. Žloutky vyjmeme, dáme do misky, přidáme k nim 0,5 lžičky citronové šťávy, pomazánkové máslo, sůl, pepř a majonézu. Kopr omyjeme, vodu setřepeme a drobně pokrájíme. Vše vymícháme a vyšleháme na hladký krém, kterým naplníme půlky bílků.
- 2Oloupané a omyté mrkve nakrájíme na tenké plátky silné asi 3 mm. Houbový bujón přivedeme k varu v 0,4 l vody, vložíme do něj plátky mrkve a při mírné teplotě je vaříme 1,5 minuty. Sítem je vyjmeme, necháme okapat a 2 omyté celerové stonky s listy ponoříme do horkého bujónu na několik sekund, pak je vyjmeme a necháme okapat.
- 3Plátky mrkve nakrájíme na nudličky o délce 5 cm. Vždy několik nudliček omotáme kouskem celerové natě a položíme je na na naplněné půlky bílků. Vejce poklademe na mísu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.