Vejce sázené (volské oko)

10 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Cukr
447 mg
Vápník
31 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do horkých, tukem vytřených tvořítek vyklepneme vejce.
  • 2
    Zvolna je upečeme tak, aby se bílek upekl a žloutek zůstal polotekutý. Dbáme, aby se žloutek při vyklepnutí neprotrhl.
  • 3
    Mírně osolíme pouze bílek.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 12. 10. 2015
Vejce sázené (volské oko)
Vejce sázené (volské oko) mám ráda na snídani i ke svačině. Raději ho jím více propečené, ale ani s polotekutým žloutkem není špatné. Recept je velice rychlý a dobrý. Když si k němu dáte ještě rajče a opečenou slaninku je to mňamka největší. 😉