Vejce sázené (volské oko)
10 min.
Ingredience
- 50gramůTuk
- 10kusůVejce slepičí
- 5gramůSůl
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Do horkých, tukem vytřených tvořítek vyklepneme vejce.
- 2Zvolna je upečeme tak, aby se bílek upekl a žloutek zůstal polotekutý. Dbáme, aby se žloutek při vyklepnutí neprotrhl.
- 3Mírně osolíme pouze bílek.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 12. 10. 2015
Vejce sázené (volské oko)
Vejce sázené (volské oko) mám ráda na snídani i ke svačině. Raději ho jím více propečené, ale ani s polotekutým žloutkem není špatné. Recept je velice rychlý a dobrý. Když si k němu dáte ještě rajče a opečenou slaninku je to mňamka největší. 😉