Vejce se sýrem a sušenýmí švestkami

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
34 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme smetanu, kterou vyšleháme elektrickým šlehačem na šlehačku.
  • 2
    10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy.
  • 3
    Ke žloutkům přidáme nadýchaný sýr Almette, čerstvě pomletý bílý pepř a čistým elektrickým šlehačem vyšleháme krém, který pak dosolíme podle chuti a pomalu ke krému zašleháváme šlehačku.
  • 4
    Omyjeme sušené švestky bez pecek, osušíme je a rozpůlíme.
  • 5
    Půlky vajec ozdobíme sýrovou pěnou, sušenými švestkami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.