Vejce se sýrem a sušenýmí švestkami
25 min.
Ingredience
- 10kusůVejce slepičí
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1litrVoda pitná
- 200gramůSýr Almette
- 1lžičkaPepř bílý
- 0,5lžičkaSůl
- 110gramůŠvestky sušené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
34 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme smetanu, kterou vyšleháme elektrickým šlehačem na šlehačku.
- 210 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy.
- 3Ke žloutkům přidáme nadýchaný sýr Almette, čerstvě pomletý bílý pepř a čistým elektrickým šlehačem vyšleháme krém, který pak dosolíme podle chuti a pomalu ke krému zašleháváme šlehačku.
- 4Omyjeme sušené švestky bez pecek, osušíme je a rozpůlíme.
- 5Půlky vajec ozdobíme sýrovou pěnou, sušenými švestkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.