Vejce v křenovém krému
32 min.
Ingredience
- 300mililitrůVoda pitná
- 3lžíceMajonéza
- 200gramůJogurt bílý
- 2lžíceKřen
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
247 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozkrojíme na poloviny. Osolíme a řeznou plochou dolů položíme na talířky.
- 2Majonézu smícháme s jogurtem, nastrouhaným křenem, hořčicí, paprikou, citronovou šťávou, cukrem a solí. Nalijeme na vejce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 28. 3. 2016
Vejce v křenovém krému
Co s tolika vejci po velikonocích?První chuťovka uspěla. Dobrý nápad. Použijem nejen k vejcím, ale i k masu.