Vejce v odtučněném mléce
50 min.
Ingredience
- 500mililitrůMléko odtučněné
- 1kusVanilkový lusk
- 4kusyVejce slepičí
- 60gramůStolní sladidlo Sladký polibek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
12 g
Sacharidy
13 g
Cukr
893 mg
Vápník
344 mg
Postup přípravy
- 1V kastrůlku svaříme odtučněné mléko s náhradním sladidlem a vydlabanou dužinou z vanilkového lusku. Přidáme i vydlabaný lusk.
- 2V misce rozšleháme vejce.
- 3Z mléka vyjmeme lusk a horké mléko za stálého míchání pomalu naléváme do rozšlehaných vajec.
- 4Směs přelijeme do zapékací formy a pečeme ve vodní lázni v troubě vyhřáté na 220°C.
- 5Dezert podáváme studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.