Vejce v paprikové omáčce
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrVíno bílé
- 250gramůRajčata
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 4kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko acidofilní
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
21 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla a zalijeme vínem. Přidáme omytá, na kousky pokrájená rajčata, chvíli dusíme.
- 2Přilijeme kyselé mléko rozmíchané s moukou, vaříme do zhoustnutí, podle chuti osolíme.
- 3Vejce uvařená na hniličku oloupeme, vložíme do nahřáté mísy a přelijeme přecezenou omáčkou.
- 4Nakonec pokrm pokapeme rozpuštěným máslem promíchaným s mletou paprikou.
- 5Podáváme jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.