Vejce v paprikové omáčce

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
21 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla a zalijeme vínem. Přidáme omytá, na kousky pokrájená rajčata, chvíli dusíme.
  • 2
    Přilijeme kyselé mléko rozmíchané s moukou, vaříme do zhoustnutí, podle chuti osolíme.
  • 3
    Vejce uvařená na hniličku oloupeme, vložíme do nahřáté mísy a přelijeme přecezenou omáčkou.
  • 4
    Nakonec pokrm pokapeme rozpuštěným máslem promíchaným s mletou paprikou.
  • 5
    Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.